Наш офіс
м. Рівне
Працюємо On-line під час війни
Графік роботи
Пн-Сб 09:00-18:00
підтримка 24/7
05.04.2021

З 1 квітня Кіпр відкриє свої кордони для всіх мандрівників з України. Тим, хто пройде тестування, підтвердить відсутність COVID-19, не доведеться проходити карантин.

З 1 квітня Кіпр відкриє свої кордони для всіх мандрівників з України. Тим, хто пройде тестування, підтвердить відсутність COVID-19, не доведеться проходити карантин. Складати тести не потрібно дітям до 12 років. Ще однією умовою є відсутність тісного контакту з особами з підтвердженою коронавирусной інфекцією і дотримання всіх норм і запобіжних заходів, які описані в Cyprus Destination Protocol. Про це повідомляється в прес-релізі Міністерства туризму Республіки Кіпр.

Співрозмовники звертають увагу, що пункт про відсутність контактів з хворими особами, звичайно, потребує додаткового роз'яснення: як підтвердити, а головне, довести відсутність таких контактів? Швидше за все, це просто бюрократичний момент, що зводиться до відповідної позначки в декларації. Інша уточнююча інформація про умови в'їзду в країну для наших громадян на сьогоднішній день також відсутня.

Немає України і в списку країн, чиї громадяни можуть відвідувати Кіпр. Директор Ukrainian Global Company Олександр Туник зазначає: даний список актуальний на поточний місяць, поновлення за квітень ще не було. Немає поки і рішення, до якої зони віднести Україну. «Якщо ми потрапляємо в« червону »зону, то доведеться здавати два ПЛР-тесту: перший повинен бути зроблений не пізніше ніж за 72 години до вильоту, другий - по прильоту на Кіпр. В аеропорту Ларнаки це буде коштувати 30 євро, в Пафосі - 32 євро. Якщо ж Україна віднесуть до «помаранчевої» зоні, то потрібно буде здавати тільки тест перед вильотом. Громадяни, які прибувають з країн «зеленої» зони, звільняються від тестів. Але з урахуванням того, якими темпами у нас зростає кількість хворих, я б не розраховував на потрапляння в «зелену» зону », - розповів Олександр.

Ще один позитивний момент, за його словами, полягає в тому, що результат тесту після прильоту вже готовий приблизно за шість годин, і не треба витрачати час на очікування в аеропорту, а можна спокійно вирушати в готель. Якщо тест виявиться позитивним, доведеться йти на самоізоляцію. Уряд Кіпру візьме на себе витрати на тимчасове проживання, харчування та лікування (до цього переліку не входить трансфер в аеропорт і репатріаційної переліт). Про це теж говориться в Cyprus Destination Protocol.