Наш офіс
м. Рівне
Працюємо On-line під час війни
Графік роботи
Пн-Сб 09:00-18:00
підтримка 24/7
05.04.2021

Карантин в Туреччині не для нас?

У період Рамадану (з 12 квітня до 14 травня) на всій території Туреччини закриють кафе і ресторани. Зробити замовлення можна буде тільки на винос або з доставкою. До 12 квітня заклади громадського харчування можуть працювати не більше ніж із завантаженням 50%. Також буде введена заборона на всі масові заходи. У провінціях «червоної» зони буде вводитися комендантську годину на суботу та неділю. Крім того, зберігається заборона на вихід з дому з 21.00 до 5.00 у будні. Про це розповів Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час звернення до народу після засідання уряду.

На думку турбізнесу, на комфорт туристів вводяться обмеження не вплинуть. Заступник гендиректора TEZ TOUR Ukraine Олександр Новиковський зазначив, що карантинні обмеження в Туреччині вводяться для місцевих жителів, що ж стосується територій готелів, то вся інфраструктура там функціонує, в тому числі і кафе, і ресторани.

Директор «Альянсу» Дмитро Горбаток міркує так: «Хіба ми самі вже не звикли, що приблизно те ж саме вводять і у нас, хіба що без комендантської години? Головне, щоб туристи могли вільно пересуватися по країні, а з цим, наскільки мені відомо, проблем раніше ніколи не було. Тому навряд чи буде і зараз. Замовити їжу на винос або з доставкою теж не питання, найчастіше так навіть дешевше ». Що ж стосується готелів, то і він схиляється до думки, що точки харчування там закриватися не будуть - про це можна судити за прикладом минулого локдауна ».

Ще однією позитивною новиною. поділився начальник управління просування продукту TEZ TOUR Ukraine Павло Ганзевіч: за його інформацією, зараз в Туреччині активно вакцинується весь персонал готелів, починаючи від офіціантів і закінчуючи гідами.

На користь того, що в Туреччині зацікавлені в туристах і дуже їх чекають, говорить недавнє інтерв'ю міністра культури і туризму Туреччини Мехмета Нурі Ерсоя, опублікованому на сайті haberturk.com, де він запевнив, що туристичний сезон почнеться вже в квітні. Спочатку відкриються курорти Середземного моря, а потім і Егейського узбережжя. За його прогнозами, в першу чергу слід очікувати припливу внутрішніх туристів, ближче до літа - з європейських країн і Росії. Такий відносно ранній старт сезону цілком логічний, оскільки дозволить зорієнтувати туристичні потоки саме до Туреччини.