Наш офіс
м. Рівне
Працюємо On-line під час війни
Графік роботи
Пн-Сб 09:00-18:00
підтримка 24/7
05.04.2021

До Хорватії можна, але як? Передбачено і компромісний варіант: можна здати за свій рахунок ПЛР.

Громадяни третіх країн (не входять в Шенгенську зону) можуть відвідувати країну з метою туризму за умови підтвердження оплати проживання в готелі, в приватних апартаментах або іншому об'єкті розміщення.

Так само туристи повинні пред'явити негативний результат ПЛР або експрес-тесту на антиген SARS-CoV-2, яка не старше 48 годин (з моменту взяття мазка до прибуття в пункт перетину кордону). Є нюанс: якщо турист має негативний експрес-тест і планує перебувати в Хорватії понад 10 днів такої ж тест потрібно здати ще раз.

Дозволено також в'їзд тим, хто має свідоцтво про вакцинацію другий дозою вакцини, яке зроблено більш ніж за два тижні до перетину кордону. Країну також зможуть відвідати ті, хто вже перехворів коронавірусів і зможе це підтвердити. Відповідний сертифікат повинен бути виданий не раніше ніж за 11 днів до прибуття і бути не старше 180 днів.

Передбачено і компромісний варіант: можна здати за свій рахунок ПЛР або експрес-тест після прибуття до Хорватії з зобов'язанням перебувати в самоізоляції до отримання результату. Якщо такої можливості немає, і відсутні перераховані вище документи, доведеться провести десять днів на самоізоляції. Таке роз'яснення опубліковано на сайті Міністерства закордонних справ Хорватії.

Нові правила вступають в силу з сьогоднішнього дня. Окреме уточнення зробив міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божіновіч: крім вакцин, зареєстрованих в Європі, будуть прийматися також російські і китайські сертифікати вакцинації. Про це пише dw.com.